MasterCard PayPass predstavlja nov »brezstični« način plačevanja. Kjerkoli že ste, je tako, kot da bi imeli pri sebi natanko toliko denarja, kot ga potrebujete za plačilo.

MasterCard PayPass

Razpoložljivost

Storitev MasterCard PayPass je trenutno še v fazi razvoja in testiranja. O razpoložljivosti storitve vas bomo sproti obveščali na tej spletni strani.

Koristno

Zunanje povezave

MasterCard PayPass

PayPass je nov »brezstični« način plačevanja blaga in storitev nižjih vrednosti. Dovolj je, da k posebnemu brezstičnemu terminalu na prodajnem mestu približate svojo kartico, mobilnik, obesek za ključe ali celo ročno uro in vaš nakup bo zaključen v trenutku. Tak način plačevanja je še posebej primeren za tista prodajna mesta, kjer je hitrost transakcije ključnega pomena.

Nič več vam ne bo treba čakati v dolgih vrstah za nakup filmske vstopnice v kinu. S plačilom PayPass boste prišli do vaše vstopnice v hipu. In ko vas bo po filmu premamil vonj iz bližnje restavracije s hitro prehrano, boste lahko lahko spet uporabili PayPass. Ko se boste po jedi odpravili proti domu, bo PayPass poskrbel tudi za plačilo parkirnine na parkirnem avtomatu. Tako enostavno je...

Kako deluje?

Plačilo PayPass je preprosto. Vaše kartice ni več treba dajati blagajniku, ni vam treba iskati denarja po denarnici in čakati na vračilo drobiža. Postopek pri blagajni je naslednji:

Kje lahko uporabim PayPass?

PayPass lahko uporabite na vseh prodajnih mestih, ki so označena z logotipom MasterCard PayPass. Za izvedbo plačila pri blagajni približajte svojo kartico, telefon oz. drugo plačilno sredstvo k simbolu . Kartico PayPass lahko uporabite tudi na prodajnih mestih, ki niso označena s logotipom PayPass. V tem primeru bo nakup opravljen prek kontaktnega dela kartice kot sta čip ali magnetna steza.

PayPass se že uporablja po svetu, in sicer v Kanadi, Združenih državah Amerike, Veliki Britaniji, na Japonskem, v Koreji, ter na Tajskem, v Turčiji, Libanonu, Maleziji, Avstraliji, na Tajvanu, Filipinih in v Južnoafriški republiki.

V Sloveniji smo v sistemu Activa že pričeli s pospešenim razvojem, testiranjem in pilotno uporabo storitve PayPass. V prihodnje bomo postopoma začeli izdajati kartice PayPass komitentom bank sistema Activa in opremljati prodajna mesta s čitalci brezstičnih kartic. Vzporedno pa, v sodelovanju z družbo Mobitel, razvijamo tudi sistem za izvajanje brezstičnih plačil PayPass z uporabo mobilnih telefonov. O vseh novostih vas bomo sproti obveščali na spletnem mestu Activa.

Kaj pa varnost?

Z uporabo varne enkripcije in drugih varnostnih standardov je uporaba storitve PayPass enako varna kot uporaba navadnih plačilnih kartic.

Storitve pametnih kartic

PKI in Activa Kripto-Modul

Digitalna potrdila shranjena na pametni kartici Activa...

MasterCard PayPass

Odkrite udobje brezstičnega plačevanja s plačilnimi instrumenti Activa...

MasterCard SecureCode

Varno spletno nakupovanje s karticami MasterCard in Maestro...

Verified by VISA

Varno spletno nakupovanje s karticami VISA in VISA Electron...

OneSMART Web

Osebni podatki varno shranjeni na čipu pametne kartice Activa...

Prenosni čitalci

Enkratno geslo za večjo varnost na spletu...