Prenosni čitalec in enkratno geslo za večjo varnost vašega spletnega poslovanja...

Prenosni čitalci

Razpoložljivost

Prenosni čitalec lahko dobite pri vseh bankah članicah sistema Activa ali ga kupite na naši spletni strani:

Spletne banke

Nekatere banke sistema Activa omogočajo z uporabo prenosnega čitalca prijavo v spletno banko:

Koristno

S pomočjo prenosnega čitalca boste lahko varno nakupovali v spletnih trgovinah z oznakama MasterCard SecureCode in Verified by Visa. Prav tako pa nekatere banke sistema Activa omogočajo z isto napravo tudi dostop do spletnega bančništva.

Prenosni čitalec vam omogoča varno poslovanje z vašo kartico Activa na internetu. Aplikacija na čipu kartice vsakokrat ustvari enkratno geslo, ki ga prepišete z zaslona prenosnega čitalca, bodisi pri spletnem nakupu ali pri prijavi v vašo spletno banko. Na ta način potrdite vašo identiteto in zagotovite avtentičnost opravljene transakcije.

Ob vsakokratnem generiranju enkratnega gesla kartica od vas zahteva vnos vaše osebne številke PIN. Na ta način je zagotovljeno, da lahko enkratno geslo uporabi samo lastnik kartice.

Z uvedbo nove, varnejše spletne trgovine s storitvama MasterCard SecureCode in Verified by Visa lahko dodobra izkoristite potencial vaše kartice Activa. To še posebej velja za imetnike kartic Maestro, s katerimi do sedaj ni bilo možno plačevati na spletu.

Pripravite se na popolnoma novo doživetje v spletnem nakupovanju - brez skrbi za varnost vaših podatkov.

Vrste prenosnih čitalcev

Posamezne banke članice sistema Activa ponujajo prenosne čitalce različnih proizvajalcev. Kljub temu, so osnovne značilnosti vseh čitalcev, ki jih ponujamo iste. To pomeni, da lahko katergakoli od prikazanih čitalcev uporabite z vašo pametno kartico za vstop v spletno banko ali nakup v varnih spletnih trgovinah MasterCard SecureCode in Verified by Visa.

Tukaj si lahko ogledate prenosne čitalce različnih proizvajalcev, ki jih trenutno nudimo našim strankam.

Vasco Digipass 810
Najbolj zastopan čitalec med bankami članicami sistema Activa. Omogoča funkcionalnosti identifikacije (tipka I), podpisovanja (tipka P) in naprednega podpisovanja (funkcija dostopna preko menijske izbire).

Vasco Digipass 830
Naslednik Digipassa 810 z nekoliko atraktivnejšim videzom. Med hitrimi tipkami je dodana tudi tipka za napredno podpisovanje (Podpis+).

Todos Connectable 217U
Novost med prenosnimi čitalci. V nepovezanem načinu deluje kot ostali prenosni čitalci iz naše ponudbe. Če ga z USB kablom povežemo na osebni računalnik pa deluje kot standardni PC/SC čitalec, ki ga lahko uporabljamo s storitvami Activa Kripto-Modul in OneSMART Web. Prednost taga čitalca je, da PIN vrednosti ne vnašamo več preko tipkovnice osebnega računalnika temveč preko varne tipkovnice na samem čitalcu.

Todos eCode Signature
Priročen čitalec, ki ga lahko uporabljamo kot obesek za ključe - tako ga lahko imamo res vedno s seboj. Kljub majhnosti omogoča vse funkcije identifikacije, podpisovanja in naprednega podpisovanja.

Xiring Xi-Sign 4000
Poleg osnovnih funkcij identifikacije, podpisovanja in naprednega podpisovanja ima čitalec dodano tudi funkcijo kalkulatorja.

Xiring Xi-Sign 4400
Xi-Sign 4400 je čitalec namenjen slepim in slabovidnim osebam. Vsa sporočila, prikazana na zaslonu čitalca, so uporabniku posredovana tudi v zvočni obliki preko priložene slušalke.

Navodila za posebne vrste prenosnih čitalcev

Navodila za uporabo čitalca Todos eCode Signature (646 KB)

Xiring Xi-Sign 4400 - Uporabniški priročnik (206 KB)

Storitve pametnih kartic

PKI in Activa Kripto-Modul

Digitalna potrdila shranjena na pametni kartici Activa...

MasterCard PayPass

Odkrite udobje brezstičnega plačevanja s plačilnimi instrumenti Activa...

MasterCard SecureCode

Varno spletno nakupovanje s karticami MasterCard in Maestro...

Verified by VISA

Varno spletno nakupovanje s karticami VISA in VISA Electron...

OneSMART Web

Osebni podatki varno shranjeni na čipu pametne kartice Activa...

Prenosni čitalci

Enkratno geslo za večjo varnost na spletu...