Članska, bonitetna in plačilna kartica za člane Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

Activa - Obrtnik OZS

Razpoložljivost

Kartico Activa Obrtnik OZS lahko dobite pri naslednjih bankah članicah sistema Activa:

Koristno

Zunanje povezave

Activa vse pogosteje išče nove poslovne priložnosti sodelovanja z različnimi poslovnimi partnerji. Tak primer sodelovanja je projekt Activa - Obrtnik OZS, ki je nastal na pobudo Intese Sanpaolo Bank, kot članice sistema Activa, in Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

Rezultat tega sodelovanja sta dve novi plačilni kartici na slovenskem kartičnem trgu: Predplačilna kartica Obrtnik/Activa Visa Elelctron in Poslovno-bančna kartica Obrtnik/Activa Visa Business Electron.

Tako je postala dosedanja članska in bonitetna kartica Obrtnik tudi plačilna.

Uporaba

Imetniki obeh kartic lahko v sklopu kartičnih sistemov Activa in Visa doma in v tujini prosto plačujejo v trgovinah in restavracijah, opremljenih s POS terminali, na prodajnih mestih imenovanih »Mreža popustov obrtnik-obrtniku«, za nakupe preko katalogov ali interneta idr.

Predplačilna kartica Obrtnik/Activa Visa Elelctron

Predplačilna kartica Obrtnik/Activa Visa Elelctron

Predplačilna kartica Obrtnik/Activa Visa Elelctron je novost na slovenskem kartičnem trgu v storitvenem in tehnološkem pomenu. Je hkrati članska, plačilna in bonitetna kartica, ki jo prejmejo obrtniki, člani Obrtne zbornice Slovenije, in obenem niso komitenti bank članic sistema Activa. Takih je približno 30 tisoč. Kartica omogoča vse dosedanje storitve v okviru obrtne zbornice, po novem pa je obogatena še s sodobno kartično tehnologijo, ki omogoča plačevanje.

Posebnost predplačilne kartice je, da je z njo mogoče plačevati le v okviru razpoložljivih denarnih sredstev na kartici. Obrtniki se s pomočjo posebnega postopka polnjenja kartice in aktivacije sami odločijo, kolikšen znesek bodo naložili na kartico. Kartica se uvršča v družino pametnih kartic, saj ima vgrajen čip, ki zagotavlja večnamenskost in uporabo številnih storitev nove generacije kartic: varno shranjevanje digitalnih potrdil za vstop v državne, bančne in druge sodobne spletne portale, ki ga zagotavlja sodobna tehnološka rešitev PKI, elektronsko podpisovanje in shranjevanje osebnih podatkov ter varnejše plačevanje na POS terminalih, spletno nakupovanje in opravljanje storitev elektronskega bančništva ob uporabi prenosnega ali stacionarnega pametnega čitalca in storitve Verified by Visa idr.

Polnjenje kartice in avtentikacija

Plačilna kartica se aktivira ob prvem polnjenju, ki ga imetnik kartice opravi z nakazilom s svojega poslovnega računa preko poslovne ali spletne banke.

Stanje na kartici lahko imetnik sproti preverja preko:

Obrtne zbornice Slovenije, telefon 01/583 05 00 ali

Servisnega centra Activa, telefon 05/666 18 55.

Poslovno-bančna kartica Obrtnik/Activa Visa Business Electron

Poslovno-bančna kartica Obrtnik/Activa Visa Business Electron

Poslovno-bančna kartica Obrtnik/Activa Visa Business Electron je članska, plačilna in bonitetna kartica Obrtnik. Poleg identifikacijske funkcije pri uporabi storitev in ugodnosti v okviru sistema Obrtne zbornice Slovenije, ima tudi plačilno funkcijo poslovne kartice Activa Business Electron. Kartica je za začetek namenjena skoraj 18 tisoč članom Obrtne zbornice Slovenije, ki so hkrati tudi komitenti štirih izmed bank članic sistema Activa (Banka Celje, Intesa Sanpaolo Bank, Nova KBM, Poštna banka Slovenije).

Tudi ta kartica je pametna, saj je opremljena s sodobno tehnologijo za plačevanje s karticami. Ima vgrajen čip, ki zagotavlja večnamenskost in uporabo številnih storitev nove generacije kartic: varno shranjevanje digitalnih potrdil za vstop v državne, bančne in druge sodobne spletne portale, ki ga zagotavlja sodobna tehnološka rešitev PKI, elektronsko podpisovanje in shranjevanje osebnih podatkov ter varnejše plačevanje na POS terminalih, spletno nakupovanje in opravljanje storitev elektronskega bančništva ob uporabi prenosnega ali stacionarnega pametnega čitalca in storitve Verified by Visa idr.