Najbolj razširjena plačilna kartica v svetu namenjena izključno elektronski uporabi.

Activa Visa Electron

Razpoložljivost

Kartico Activa Visa Electron lahko dobite pri naslednjih bankah članicah sistema Activa:

Koristno

Zunanje povezave

Ta mednarodna kartica predstavlja združitev dveh blagovnih znamk, Visa Electron in Plus. Znamka Visa Electron omogoča varen način poslovanja preko POS terminalov in dvig gotovine na bankomatih doma ter v tujini. Dvigu gotovine na bankomatih služi tudi znamka Plus, ki s svojo razširjenostjo v svetu še dodatno povečuje uporabnost te kartice. Bremenitev vašega osebnega računa za obveznosti je sprotna, kar vam omogoča enostavno upravljanje s finančnimi sredstvi.

Uporaba

Uporabljate jo izključno na POS terminalih, kar omogoča visoko stopnjo zaupanja pri poslovanju zaradi neposredne, on-line avtorizacije. Omogoča vam nakup blaga in storitev v Sloveniji in tujini na prodajnih mestih z oznako Visa Electron ali samo Electron. Prav tako vam omogoča tudi ugoden dvig gotovine na bankomatih z oznako Visa Electron ali Plus v Sloveniji ter po svetu ob uporabi vaše osebne številke PIN.

Poslovanje

Za obveznosti v domači in tuji valuti, ki izhajajo iz poslovanja s kartico, ste bremenjeni v evrih dnevno oziroma na dan opravljenega nakupa ali druge transakcije. O opravljenem prometu vas banka redno obvešča po pošti in preko elektronskega bančništva. Ob prevzemu kartice prejmete tudi osebno številko PIN, ki jo uporabljate pri nakupih na POS terminalih in dvigu gotovine na bančnih avtomatih v Sloveniji ter tujini. Veljavnost kartice je 3 ali 4 leta.

Kako do kartice

Če je vaša banka članica sistema Activa in izdaja to kartico, izpolnite vlogo za izdajo kartice, ki jo dobite v enoti banke. Nekatere banke omogočajo naročilo kartice tudi preko interneta oziroma elektronskega bančništva. O izdaji kartice vas bo vaša banka obvestila v najkrajšem možnem času.

Dodatne funkcionalnosti kartice

Hranjenje digitalnih potrdil na kartici

Varno spletno nakupovanje z uporabo storitve Verified by VISA