Za varnost vašega kartičnega poslovanja poskrbita čip in PIN...

Moj čip in PIN za imetnike kartic

Vsebina

ČIP in PIN deluje zgolj na tistih POS terminalih, ki so že opremljeni s tehnologijo EMV (standard Europay, MasterCard, Visa). POS terminale sistema Activa, ki so prilagojeni tovrstni tehnologiji, boste prepoznali po nalepki Activa na PIN tipkovnici.

Transakcija izvedete tako, da:

* Na prodajnih mestih, kjer je v navadi dajanje napitnin, npr. v lokalih (tudi v tujini), lahko POS terminal od vas zahteva vnos napitnine pred vnosom PIN kode.

PIN tipkovnice in POS terminali se nahajajo v različnih oblikah, velikostih in vsebujejo različna obvestila oziroma napise na ekranu. V nekaterih trgovinah boste lahko pametno kartico sami vstavili v čitalnik, drugje bo to opravil trgovec. V vsakem primeru pa boste morali sami vnesti PIN kodo.

Na prodajnih mestih, ki še niso opremljena s tehnologijo za sprejemanje pametnih kartic, boste transakcije še vnaprej opravljali na enak način kot do sedaj (transakcija z magnetno stezo).

Transakcija s pametno kartico na »pametnem« POS terminalu je ponavadi nekoliko daljša od klasične transakcije z magnetno stezo, saj varnostni postopki in izračuni zahtevajo več časa kot doslej.